Interview arts-microbioloog dr. Edwina Doting

Interview arts-microbioloog dr. Edwina Doting n.a.v. het Interdisciplinair Academie breed Chihuly-project ‘Ogen voor het (on)zichtbare’.
Een samenwerkingsproject met het Groninger Museum, het UMCG, de Faculteit Geneeskunde en de Klassieke Academie onder leiding van kunstenaar Rein Pol. Lecture Kunsthistorica drs. Ellen van der Vecht. Lecture arts en microbioloog dr. Edwina Doting over de gevaren van micro-organismen.

Nieuwsberichten van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. Tekst en foto’s Xandra Donders.

‘Ik wil levenslang blijven leren’

Dr. Edwina Doting houdt op dinsdag 23 april voor de deelnemers van het Chihuly- project een korte inleiding over micro-organismen in het Groninger Museum.

Nadat Edwina Doting veertien jaar als adviseur van de Raad van Bestuur in het UMCG heeft gewerkt, houdt ze zich nu weer bezig met (het verbeteren van) de patiëntenzorg. Daar ligt haar hart. Edwina wil levenslang blijven leren en stelt zichzelf aan het einde van elke werkdag de vraag ‘wat heb ik vandaag geleerd en wat ga ik morgen anders doen?’ Op de vraag wat haar aanspreekt aan een samenwerking met de Klassieke Academie antwoordt ze: “Door studenten Geneeskunde samen met kunstenaars naar kunst te laten kijken kunnen we artsen in spe helpen om beter diagnoses te stellen. Dat is uit onderzoek gebleken. Studenten Geneeskunde van de Erasmus Universiteit, de Radboud Universiteit en RUG doen dat al. Ze leren hierdoor beter te observeren én hun empathisch en reflectief vermogen te ontwikkelen. Artsen in spe leren hierdoor meer om naar ‘het hele plaatje’ te kijken en leren hoe belangrijk het is om verder te kijken dan wat je op het eerste oog ziet.”
Het interdisciplinaire karakter van het Chihuly-project spreekt Edwina aan. Studenten kunnen door hun verschillende manier van kijken van elkaar leren.

 

 

 

 

 

X

Op dit adres zul je onze reactie ontvangen