Coaching

Algemeen

Wil je je graag als kunstenaar of amateur verder ontwikkelen of een andere weg inslaan en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Ben je wat vastgelopen of wil je graag de draad weer oppakken? Hier helpen we je graag bij.

Je kunt bij ons met een eigen thema aan de slag zodat het coachingstraject helemaal bij je persoonlijke situatie past. Uiteraard kunnen we ook samen naar een geschikt onderwerp op zoek gaan. XD-Art Projects zal je adviseren en begeleiden bij je conceptontwikkeling.

Wij vinden gezamenlijk uit hoe jij dat op jouw manier kunt verbeelden. Als waardevol persoon word je vervoerd van waar je bent in de kunst naar waar je graag zou willen zijn.

 

Werkwijze

  • Je zal gedurende 8 lesweken worden geadviseerd en begeleid bij je conceptontwikkeling en het inzetten van (klassieke) vaardigheden

  • Je wordt geholpen bij het vinden van inspiratiebronnen uit de kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst (kranten-) foto’s, filmstills, animaties, strips of games.

  • In de eerste weken wordt aan de hand van (eigen) voorbeelden uit de kunstgeschiedenis aandacht besteed aan het eigen maken van een aantal traditioneel, abstracte klassieke compositie technieken. Aan de orde zullen komen vereenvoudigingen en vlakverdelingen op basis van de ritmiek en bewegingslijnen; de Clair-obscur techniek uit de schilderkunst, film en fotografie; tonaliteit en gebruik van warme en koude kleuren. Dit in samenhang met de daarbij behorende expressies. Je leert hoe je de klassieke technieken aan jouw persoonlijke thema of idee kunt verbinden.

  • Op basis hiervan ga je tekeningen, collages, ruimtelijke opstellingen, schilderijen en dergelijke maken.

  • Misschien dat je al een onderwerp hebt en anders gaan we samen op zoek naar een onderwerp bijvoorbeeld aan de hand van een actuele maatschappelijk kwestie, of een thema dat voortkomt uit museale tentoonstelling, of uit jouw zelfbeeld. Je leert te putten uit je eigen herinneringen, ervaringen en gevoel.

  • Gekeken zal gaan worden naar wat voor jou persoonlijk de juiste route zal zijn. XD-Art Projects zal je aanmoedigen te experimenteren en fouten te maken om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en jezelf te ontwikkelen. Hierdoor zullen nieuwe perspectieven worden geboden.

Tarieven

Als je na het introductiegesprek enthousiast bent kun je het coachingstraject ingaan. Hier zal je gedurende 8 weken persoonlijk begeleid worden met elke week één contactmoment en huiswerkopdrachten. De kosten hiervan bedragen €325. 

In principe is het mogelijk om studiekosten aan te geven als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Je dient daarvoor wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Om na te gaan of je voor aftrek in aanmerking komt verwijzen we je door naar de belastingdienst.

Coaching

Aanmelden

Als je onderstaand formulier invult komen we zo snel mogelijk bij je terug om een introductiegesprek te plannen!

Deze is digitaal en puur als kennismaking, je zit nergens aan vast.

(We gebruiken dit e-mailadres alleen om een kennismakingsgesprek met je te plannen, je zult geen spam van ons ontvangen)

Ik heb zoveel van jou geleerd dit jaar! Je bent voor mij een enorm inspirerende en motiverende lerares, je heb echt het talent om mensen naar een hoger level te trekken.

– Katja

Bekijk resultaten
X

Op dit adres zul je onze reactie ontvangen