Cursussen

Bij XD-Art Projects kan je online cursussen volgen. Je gaat aan de slag waar en wanneer het jou uitkomt. Heb je veel of juist weinig tijd om met de cursus bezig te zijn? Bij XD-Art Projects kun je zoveel tijd aan je cursus besteden als je maar wilt. Je krijgt bij de online cursussen professionele begeleiding.

Acht weken lang (of vijftien bij de basiscursus) kun je je onderdompelen in een reeks inspirerende en avontuurlijke lessen. Na aanmelding krijg je een gratis introductiegesprek via Meet! Dit is het moment om elkaar beter te leren kennen en hierin gaan we samen kijken of de online cursus bij je past.

Mocht je nog steeds enthousiast zijn, dan worden aan het lesplan afbeeldingen toegevoegd toegespitst op jouw persoonlijke onderwerp en kunsthistorische interessegebied en gaan we van start! Voorafgaand aan de eerste echte les krijg je de acht (of vijftien bij de basiscursus) en thuisopdrachten digitaal toegestuurd zodat je die alvast rustig door kan nemen. Vanaf dan krijg je per les één keer per week professionele begeleiding en feedback op basis van de opdrachten.

Een cursus van XD-Art Projects is prima te combineren met werk, gezin en andere bezigheden en is geschikt voor iedereen die nieuwe mogelijkheden wil ontdekken op gebied van ideevorming en klassieke vaardigheden.

Mixed Media project

Hoe we werken

In de cursussen van XD-Art Projects ga je aan de hand van een thema tekeningen, collages, een ruimtelijke opstelling en schilderijen maken. Thema’s kunnen betrekking hebben op een actuele maatschappelijk kwestie, of voortkomen uit de thematiek van museale tentoonstellingen, maar kunnen ook innerlijk zijn: uit jouw zelfbeeld.

XD-Art Projects biedt online kunstcursussen aan die je aan het denken zetten.

Je leert te putten uit je eigen herinneringen, ervaringen en gevoel.

Tijdens de cursussen raak je bekend met verschillende materialen, klassieke vaardigheden en ideevorming dit aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst.

Bij de cursussen wordt vanuit verschillende gebieden gewerkt:

Klassieke vaardigheden

In de eerste lessen van de cursus wordt aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis aandacht besteed aan het eigen maken van een aantal traditioneel, abstracte klassieke compositie technieken door middel van tekenend onderzoek en het maken van collages. Aan de orde zullen komen vereenvoudigingen en vlakverdelingen op basis van de ritmiek en bewegingslijnen; de Clair-obscur techniek uit de schilderkunst, film en fotografie; tonaliteit en gebruik van warme en koude kleuren. Dit in samenhang met de daarbij behorende expressies. Je leert hoe je de klassieke technieken aan jouw persoonlijke thema of idee kunt verbinden.

Gevoel, herinneringen en ervaringen

XD-Art Projects vraagt je wat jou raakt in het thema. Wat roept het bij jou op? Hoe maak je de relatie tussen thema en jouw gevoel visueel? We kijken hoe jij het onderwerp naar jou persoonlijk toe kan draaien.

Kennis en inspiratie

Je gaat voor je onderwerp op zoek naar inspiratiebronnen. Hoe verbind je jouw thema eventueel aan een actuele maatschappelijke kwestie? Welke schilderijen, (kranten-) foto’s, filmstills, animaties, strips, games of anderszins inspireren je bij jouw persoonlijke Art Project? Waar mogelijk zal worden aangehaakt bij een museale tentoonstelling. 

Het eindwerk

Voor het eindwerk kan je kiezen om een schilderij, tekening, collage, foto of Mixed Media Project te maken en verenig je alle aspecten die in de lessen aan de orde zijn gekomen.

Experimenteren

XD-Art Projects moedigt experimenteren en fouten maken aan om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, nieuwe mindsets toe te passen en jezelf te ontwikkelen.

Doelgroep

De cursussen zijn geschikt voor diverse doelgroepen, variërend van amateurs die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging , middelbaar onderwijs en studenten tot ervaren kunstenaars. (Postacademiaal). De cursussen zijn ook geschikt voor mensen uit andere vakgebieden. Je leert anders te kijken door kunst. Waarnemen en empathisch vermogen worden ontwikkeld en het doorbreekt verkokerd denken.
De cursussen en projecten van XD-Art Projects zijn interessant en uitdagend voor iedereen die nieuwe mogelijkheden wil ontdekken op gebied van ideevorming en (klassieke) vaardigheden. Ook coaching voor kunstenaars behoort tot de mogelijkheden.

Aanmelding

  • Er zijn geen toelatingseisen verbonden aan deelname.

X

Op dit adres zul je onze reactie ontvangen